lauantai 13. joulukuuta 2014

Joulukortteja

Kun joulu lähenee on korkea aika alkaa tekemään joulukortteja, koska mikä sen parempaa kuin itsetehty joulukortti? Käsintehty joulukortti kertoo, että kortin antaja on nähnyt tavallista enemmän vaivaa toisen vuoksi ( ja on käsistään taitava). Joten tässä on minun tekemäni joulukortti ja sen luomisprosessi:


Aluksi kävin kaupassa ostamassa ison nipun askartelukartonkeja ja niistä valitsin kortin tekoon tietysti ne jouluisimmat eli punaisen ja vihreän. Käytin korttipohjana A4:n kokoista punaista paperia, joka ei ikävä kyllä ollut ihan kartonkia, koska se oli sen verran ohutta. Taitoin paperin keskeltä, jotta kortistani tulisi avattava kortit. 

Alunperin ideani oli tehdä kuusesta tavallinen kuusi, jonka vain liimaan valkoiseen taustapaperiinsa, mutta kesken tekemisen sain idean, että voisin tehdä siitä moniulotteisemman, joten leikkasasin toisenkin kuusen. Käytin seuraavan kuusen muottina ensimmäistä kuusta, jotta niistä tulisi mahdollisimman identtiset. Kuusen alle tulevan valkoisen taustapaperin reunat leikkelin ja neulalla tökin reunoihin pientä pistettä, jotta paperi näyttäisi kuin pitsiltä. (kts. alin kuva.)

Tein kortin lisäksi vielä lahjapaketteihin laitettavia "Hyvää joulua!" - kortteja. Niistä tuli ihan hyviä, mutta vielä on niidenkin tekemisessä hiomista. Postaan myöhemmin vielä lisää jouluisia askartelujani! :)

Lopuksi vielä lähikuva kuusestani. Käytin sen koristeluun hopeista kimalleliimaa punaisten kartonkipallojen lisäksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti